Ford Telematics vanaf nu merkonafhankelijk: aanvullende Drive-app biedt wagenparkbeheerders sneller en efficiënter inzicht

4-11-2020

Dankzij nieuwe merkonafhankelijke functionaliteit van Ford Telematics kunnen wagenparkbeheerders met voertuigen van verschillende merken hun complete wagenpark integreren in één gebruikersvriendelijk Ford Telematics-systeem. Ford Telematics uitgebreid met Ford Telematics Drive-app; snelle, gebruikersvriendelijke tool waarmee bestuurders belangrijke dagelijkse updates delen met wagenparkbeheerder. Ford Telematics en bijbehorende app beschikbaar in vijf talen: Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans.

Ford heeft de functionaliteit van het Ford Telematics-systeem voor wagenparkbeheer uitgebreid met gegevens van voertuigen van andere merken. De nieuwe merkonafhankelijke functionaliteit stelt wagenparkbeheerders in staat om met de gebruikersvriendelijke desktop-app van Ford Telematics alle auto's, ongeacht het merk, te beheren en te optimaliseren.


ford transit


Ford helpt klanten bovendien met de bijbehorende Ford Telematics Drive-app, waarmee tijdrovende taken voor bestuurders en wagenparkbeheerders kunnen worden gestroomlijnd. De app informeert een wagenparkbeheerder wie er in welk voertuig rijdt, digitaliseert dagelijkse voertuigcontroles en meldt schade of mechanische problemen rechtstreeks aan het Ford Telematics-systeem van de beheerder.


Wij weten dat veel van onze klanten wagenparken exploiteren met voertuigen van verschillende merken, maar wel graag gebruikmaken van de geavanceerde mogelijkheden die Ford Telematics biedt”, zegt Dave Phatak, director, Ford Commercial Solutions Europe. “Ons uitgebreide platform biedt nieuwe tools waarmee klanten hun productiviteit kunnen verhogen. Het gaat hierbij niet alleen om de merkonafhankelijke functionaliteit, maar ook om een bijbehorende app waarmee zij hun wagenparkactiviteiten efficiënter kunnen uitvoeren.


Ford Telematics draagt bij aan een betere inzetbaarheid en efficiency, en leidt tot minder administratie voor wagenparkbeheerders. Een nieuw dashboard houdt niet alleen de prestaties en statusmeldingen van de auto bij, maar ook het rijgedrag van de bestuurder en het brandstofverbruik. Zo kunnen wagenparkbeheerders hun wagenpark efficiënt beheren en ervoor zorgen dat de bestuurders veilig rijden en zich aan de regels houden.

Onze voorraadNeem contact op


ford transit custom zakelijke smartphone app


De merkonafhankelijke functionaliteit van Ford Telematics

Met Ford Telematics kunnen exploitanten nu belangrijke gegevens van zowel de Fords als de auto’s van andere merken in hun wagenpark bekijken en bijhouden. Dit scheelt tijd en moeite omdat werk niet dubbel hoeft te worden gedaan. De merkonafhankelijke functionaliteit stelt wagenparkbeheerders in staat om inzetbaarheid te maximaliseren, onderhoud te plannen en bestuurders beter te trainen zonder dat er meerdere OEM-oplossingen hoeven te worden gebruikt. Deze verbeterde functionaliteit is bij de standaard abonnementskosten inbegrepen.

De merkonafhankelijke functionaliteit is compatibel met de meeste voertuigen die sinds 2015 zijn geproduceerd en werkt via een plug-inapparaat waarmee elk voertuig via een OBD2-poort of draadboom verbonden kan worden.


Ford Telematics Drive-app

De Ford Telematics Drive-app is onderdeel van het Ford Telematics-abonnement en is compatibel met Android- en iOS-apparaten. De updates die bestuurders via de app1 versturen, komen via de Ford Telematics-webinterface meteen binnen bij de wagenparkbeheerder. Dit systeem vervangt de langzamere systemen waarbij e-mail of schriftelijke rapportage werd gebruikt, waardoor er dus sneller en efficiënter kan worden gecommuniceerd.

Toepassingen Ford Telematics Drive:

  • Verbinding tussen bestuurder en voertuig: bestuurders kunnen elektronisch een voertuig selecteren en ermee verbinden, zodat de wagenparkbeheerder hun gegevens krijgt.
  • Gedigitaliseerde dagelijkse controles: bestuurders kunnen controles uitvoeren en zorgen dat het voertuig rijklaar is en beheerders kunnen van elke dienst schadegevallen of kleine problemen makkelijk volgen.
  • Probleemrapportage: bestuurders kunnen snel mankementen melden, de ernst ervan inschatten en onmiddellijk details en foto’s naar het Ford Telematics-dashboard1 van de beheerder versturen.


smartphone app private lease


Ford Telematics Drive biedt wagenparkbeheerders directe informatiestromen van alle bestuurders die de app gebruiken, om zo training, probleemoplossing en onderhoudsplanning beter te regelen. Daarnaast kunnen bestuurders met de app – indien nodig met foto’s – mankementen1 rapporteren, zoals schade aan de carrosserie of de op- of ombouw van het voertuig en zo de bestaande functionaliteit van Ford Telematics verbeteren.

Nieuwe gebruikers van Ford Telematics kunnen het t/m 30 december 2020 gratis uitproberen, inclusief de merkonafhankelijke functionaliteit en Ford Telematics Drive. Ford Telematics Drive is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans.

 Deel dit bericht# # #

1 Rijd niet terwijl je afgeleid bent of een handheld-apparaat gebruikt.

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws