De volledig elektrische Ford F-150 Lightning

9-6-2021

Pick-up verbazingwekkend volledig elektrisch vermogen, uitgebreide connectiviteit en verbeterde rijervaring met capaciteiten van Built Ford Tough.


 • Ford F-150 Lightning Off-road
 • Superkracht die alleen een elektrische aandrijflijn kan leveren

  De F-serie van Ford – al 44 jaar de bestverkochte pick-up van de VS1 – is met de F-150 Lightning klaar voor de toekomst. De F-150 Lightning biedt alle voordelen van elektrificatie en zit boordevol connectiviteitstechnologie.

  Het is een krachtpatser die een vermogen van 414 kW (563 pk) en een koppel van 1.050 Nm levert – het hoogste koppel ooit in de F-150 – in combinatie met opwindend rijgedrag, een hightech ‘frunk’ en de mogelijkheid om een woning van stroom te voorzien.


 • Ford F-150 Lightning SYNC 4A
 • Technologie van de toekomst is er al

  De Ford F-150 Lightning biedt een reeks ingenieuze, intelligente en connected functies die in de loop van de tijd naar een nog hoger niveau worden getild via draadloze software-updates.

  De FordPass-app biedt eenvoudig toegang tot laadstations en op afstand te bedienen voertuigfuncties. Het leverbare BlueCruise-systeem maakt handsfree rijden op de snelweg mogelijk, terwijl het verbeterde Pro Power Onboard-systeem energie levert op bouwplaatsen of bijvoorbeeld de camping.


 • Ford F-150 Lightning aandrijflijn
 • Klaar voor elke uitdaging: Built Ford Tough is standaard

  De Ford F-150 Lightning wordt aangedreven door twee elektromotoren en is standaard voorzien van vierwielaandrijving. Hij kan ruig terrein aan met de duurzaamheid en capaciteiten van Built Ford Tough.

  De zeer sterke carrosserie – vervaardigd uit een aluminiumlegering van militair niveau – en de nieuwe onafhankelijke achterwielophanging zorgen voor meer rijcomfort. Voor het volledig nieuwe frame gebruikt Ford het sterkste staal dat het ooit op een F-150 heeft toegepast.

  Dat maakt een laadvermogen van ruim 900 kilogram mogelijk en een maximaal aanhangergewicht van ruim 4.500 kilogram.


 • Ford F-150 Lightning Frunk
 • De pick-up van de toekomst maakt nu al zijn debuut

  De Ford F-150 Lightning is de slimste, meest innovatieve pick-up die Ford ooit heeft gebouwd. Van een bijna onmiddellijk beschikbaar koppel tot het slim trekken van een aanhanger; van naadloze connectiviteit en software-updates tot stroom voor thuis; een bagageruimte in de neus waarin Ford laadfaciliteiten heeft ondergebracht; het grootste digitale display van alle full-size pick-ups die momenteel te koop zijn: de Ford F-150 Lightning biedt een ongeëvenaarde rij- en gebruikservaring.

  De F-150 Lightning rolt vanaf volgend jaar van de band in een nieuwe state-of-the-art fabriek, waarin duurzame productiepraktijken worden toegepast. De fabriek is onderdeel van Fords River Rouge-complex in Dearborn, net buiten Detroit (VS).


Voor zowel Ford als de Amerikaanse auto-industrie vertegenwoordigt de F-150 Lightning een mijlpaal op weg naar een emissievrije toekomst, met maximale digitale connectiviteit”, aldus Bill Ford, executive chairman van Ford Motor Company. “De F-serie is al 44 jaar de bestverkochte pick-up van de VS, de ruggengraat van bedrijven en een vertrouwd icoon voor vele generaties klanten. Nu presenteren wij een revolutionair nieuw model voor een nieuwe generatie.


 • Ford F-150 Lightning stroom voorziening voor huis
 • Klaar voor elke uitdaging

  De F-150 Lightning is razendsnel, stil en soepel. Hij biedt pick-uprijders een nieuwe ervaring, in combinatie met een vanafprijs die in lijn is met die van de huidige F-150 modellen in een vergelijkbare uitvoering.

  Het elektrische platform biedt ook nieuwe mogelijkheden, zoals de levering van voldoende energie om een heel huis van stroom te voorzien en de enorme, afsluitbare frunk (bagageruimte aan de voorzijde) met volop energie- en laadmogelijkheden.


 • Ford F-150 Lightning over-the-air updates
 • De pick-up van de toekomst maakt nu al zijn debuut

  Ford stelt standaard over-the-air software-updates beschikbaar – Ford Power-Ups – om voortdurend de technologische ervaring te verbeteren, nieuwe functies toe te voegen en problemen op te lossen zonder dat de auto naar de dealer hoeft.

  Al deze zaken en meer worden aangevuld door de beproefde duurzaamheid en de capaciteiten van de Built Ford Tough F-Serie en het grootste openbare laadnetwerk in Noord-Amerika2.

  Lees volledig bericht# # #

1 Gebaseerd op de totale verkoop van 1977 tot en met 2020

2 Uitgaande van de original equipment manufacturers (OEM) en autofabrikanten die volledig elektrische voertuigen verkopen en over publiekelijk aangekondigde laadnetwerken beschikken. De gebruikte gegevens stammen van het Department of Energy. FordPass, dat compatibel is met bepaalde smartphone-platforms, is beschikbaar via een download. Bericht- en datatarieven kunnen van toepassing zijn.

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws