Ford gaat voor 100% verkoop van volledig elektrische voertuigen tegen 2035

18-5-2022
 • Ford sluit zich aan bij 27 bedrijven in een petitie om ervoor te zorgen dat alle nieuwe auto's en bedrijfswagens in Europa vanaf 2035 emissievrij zijn en roept op tot doelen om de oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in Europa uit te breiden. De bedrijven doen een beroep op de besluitvormers van de Europese Unie om wetgeving vast te stellen die duidelijke voertuignormen, randvoorwaarden en een tijdschema vastlegt om de overgang naar elektrische voertuigen te vergemakkelijken.

  Ford streeft ernaar om tegen 2035 geen uitstoot te hebben voor alle autoverkopen in Europa en streeft naar CO2-neutraliteit in zijn Europese voetafdruk van faciliteiten en leveranciers Ford zet zich in om zorg te dragen voor het milieu en ervoor te zorgen dat toekomstige generaties in een duurzame wereld zullen leven Ford Europa heeft zich samen met 27 andere bedrijven aangesloten bij een oproep aan de Europese Unie (EU) om ervoor te zorgen dat alle nieuwe auto's en bedrijfswagens in Europa vanaf 2035 emissievrij zijn en om verplichte doelstellingen voor laadinfrastructuur vast te stellen.

  De oproep benadrukt dat het verwijderen van voertuigen die op fossiele brandstoffen rijden absoluut noodzakelijk is voor Europa om zijn doel van netto nul emissie tegen 2050 te bereiken en om de ergste gevolgen van klimaatverandering voor mens en planeet te helpen voorkomen. Dit omvat het aannemen van wetgeving die normen en een duidelijk tijdschema vastlegt voor de industrie en leveranciers, om de overgang naar elektrische voertuigen te waarborgen.


 • "Bij Ford in Europa geloven we dat bewegingsvrijheid hand in hand gaat met de zorg voor onze planeet en elkaar", aldus Stuart Rowley, voorzitter van Ford Europa. "Daarom streven we ernaar dat alle Ford-voertuigen in 2035 emissievrij zijn. Om dit met succes te bereiken, moeten EU-beleidsmakers ook verplichte nationale doelstellingen vaststellen voor een naadloze elektrische laadinfrastructuur die voldoet aan de groeiende vraag naar elektriciteit. voertuigen."


 • Om samen te vallen met deze oproep zal Rowley deel uitmaken van de European Car Climate Summit, georganiseerd door de actiegroep Transport and Environment op 18 mei, als lid van het panel discussieert Ford mee om te bepalen wat het juiste moment is voor bedrijven, werknemers en consumenten om volledig elektrisch te gaan.

  De EU-besluitvormers beslissen momenteel over nieuwe regels voor schone auto's, naar aanleiding van een voorstel van de Europese Commissie - ondersteund door de bedrijven die de oproep doen - dat alleen emissievrije nieuwe auto's en bestelwagens vanaf 2035 in de hele EU kunnen worden verkocht. Het Europees Parlement en de EU-regeringen zullen in juni hun standpunten bepalen, waarbij de definitieve wet naar verwachting in het najaar zal worden aangenomen.

  Voor Ford Europa wordt de weg naar emissievrije voertuigen geplaveid door een nieuwe generatie van zeven, volledig elektrische personenauto's en bestelwagens, die naar Europa komen rond 2024. Koplopers zijn de Ford Mustang Mach-E, die vorig jaar maximale veiligheids- en groene beoordelingen behaalde van Euro NCAP en Green NCAP, en de E-Transit, die de Gold Award ontving voor zijn geavanceerde rijhulpsystemen.


 • Fords European Sustainability Digest 2022

  Ford zet zich in om zorg te dragen voor het milieu en ervoor te zorgen dat toekomstige generaties in een duurzame wereld kunnen leven. In de afgelopen 12 maanden heeft Ford Europa een reeks initiatieven geïntroduceerd om een positieve bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst, zoals beschreven in de European Sustainability Digest 2022.

  Deze samenvatting is een aanvulling op Fords wereldwijde Integrated Sustainability and Financial Report en beschrijft de belangrijke stappen die Ford neemt om zich te richten op koolstofneutraliteit in zijn Europese voetafdruk van faciliteiten, logistiek en leveranciers tegen 2035. 1 Eerder dit jaar publiceerde Ford zijn eerste Mensenrechtenrapport. Dit integrale onderdeel van het duurzaamheidsverslag onderzoekt hoe materialen worden ingekocht, waar Ford-producten worden gemaakt en hoe de arbeidsnormen van het bedrijf zich meten.

  Alle elektriciteit die wordt gebruikt op de productielocaties in Europa is al 100% groene energie. Ford heeft gepland om 1,2 miljoen elektrische voertuigen te produceren de komende 6 jaren in Keulen, Duitsland, met een totale investering van $2 miljard, waardoor er meer elektrische voertuigen beschikbaar komen voor onze klanten in Europa.

  Het BlueOval Charging Network van Ford heeft meer dan 300.000 laadpunten in Europa, terwijl voor Ford-medewerkers tegen 2023 1.000 laadstations op de Europese locaties van het bedrijf zullen worden toegevoegd. Het bedrijf is er ook trots op deel uit te maken van RouteZero, een wereldwijde coalitie die werkt aan 100 procent volledig elektrische auto's en bestelwagens wereldwijd in 2040.

  Om de duurzaamheid van de toeleveringsketen te verbeteren, heeft Ford Europa onlangs twee belangrijke initiatieven ondertekend die gericht zijn op het vaststellen van industriestandaards voor het delen van gegevens tussen partners en de beoordeling van de duurzaamheid van productielocaties.

  Samen met zijn filantropische tak Ford Fund heeft Ford meer dan $74,4 miljoen aan liefdadigheidsbijdragen gedaan om eigen vermogen op te bouwen en achtergestelde en ondervertegenwoordigde gemeenschappen over de hele wereld te versterken.# # #

1 Om de houding ten opzichte van klimaatverandering en elektrische voertuigen beter te begrijpen, heeft Ford in oktober 2021 onderzoek laten doen naar 14.000 volwassenen in heel Europa . De enquêtes, uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau OnePoll, hadden betrekking op respondenten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk, Nederland, Noorwegen en Polen. De steekproef voor elk land was nationaal representatief en de enquête voldeed aan de MRS-code van normen.


Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws