Zesde Ford GT geleverd aan Nederlandse klant

31-8-2022
  • Een bijzonder moment, voor de tweede keer mocht Ford een Nederlandse klant blij maken met een gloednieuwe Ford GT. Ditmaal betrof het een speciale en zeldzame Ford GT Carbon Series.

    Een bijzonder kenmerk van de Ford GT Carbon Series is zijn extra lage gewicht. Hij dankt dit aan innovaties als lichtgewicht wielen van koolstofvezel en een motorkap van polycarbonaat. De uitlaat en wielbouten zijn vervaardigd van titanium. Zonder al te zeer in te boeten aan comfort is het interieur ontdaan van alle overbodige extra’s. Hierdoor is deze uitvoering de lichtste straat legale supercar van Ford.

    Het uiterlijk van de GT Carbon Series is ingetogen en stijlvol. De buitenkant is voorzien van twee strepen blootliggend koolstofvezel met matchende A-stijlen. Ook de lagere carrosseriepanelen en wielen zijn van glanzend koolstofvezel. In het interieur van de GT zijn de dorpels, ventilatieopeningen en middenconsole uitgevoerd in mat koolstofvezel.

    Klanten kunnen voor de spiegelkappen, streep in het midden en remklauwen kiezen uit vier optionele accentkleuren: zilver, oranje, rood of blauw. De nieuwe eigenaar van deze auto, een Zuid-Hollandse ondernemer met een race-verleden, koos voor oranje dat hij smaakvol liet terugkomen in de afwerking van het interieur.


  • Heel bijzonder om al zes van deze super-exclusieve auto’s te mogen leveren in Nederland. Geen van de eerder geleverde GT’s betrof overigens een Carbon Series”, aldus Sebastiaan van de Pol, PR Manager Ford Nederland. “We zitten inmiddels in het laatste productiejaar van de Ford GT. Naar verwachting zullen we er na deze nog één aan een Nederlandse klant mogen leveren. Het totaal officieel door Ford Nederland geleverde GT’s komt daarmee op zeven stuks te staan.Fotos:

Ford GT

Ford GT achterkant

Ford GT op de weg coupe

Ford GT op de weg

credit: Foto’s Luka de Kruijf


Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws